Ribolov

Ribolovna sezona v Bohinju – od 01.03. in od 26.3. do 14.11. in do 30.11. in od 01.12. do 14.02.

PRODAJA RIBOLOVNIH DOVOLILNIC V HOTELU TRIPIČ

Bohinj je eno izmed najbolj znanih muharskih področij v Sloveniji. Čiste vode in prebrisane ribe so zagotovilo, da bo ribolov lep in zanimiv. Dovoljeni so trnki brez zalusti. Torej za ribiče, ki znajo! Pa nič narobe, če boste kakšno ribo spustili nazaj v svobodo.

V ledeniškem Bohinjskem jezeru živijo avtohtona jezerska postrv, menek in klen. Neavtohtona je jezerska zlatovčica, ki že prevladuje v jezeru in pomeni dobro pripravljena najboljšo specijaliteto.

V Savi Bohinjki najdete potočno postrv, šarenko in lipana.

Ribolov v Savi Bohinjki in Bohinjskem jezeru je dovoljen le z ribolovno dovolilnico, ki jo kupite na recepcji Hotela Tripič. Obstajata dva načina ribolova: lovi-spusti ali lovi-vzemi. Reka Sava Bohinjka na območju Občine Bohinj je razdeljena na več revirjev in ima dva upravljalca: (RD Bohinj) in Zavod za ribištvo Slovenija. Cene in vrste ribolovnih dovolilnic si lahko ogledate na teh dveh povezavah.

Edini dovoljeni način ribolova je muharjenje z uporabo vseh vrst vrvic in predvrvic, vendar brez dodatkov, ki bi spremenili njihove prvotne plovne lastnosti. Navezano imate lahko le eno muho, nimfo, potezanko, vezano na trnek enojček. V vsej reki je obvezna uporaba trnekov brez zalusti. Dovoljena je uporaba obtežilnika. Obvezna je uporaba trnkov brez zalusti. Dovoljeno je samo muharjenje z umetno muho.

Rezervacija ribolovnih dovolilnic ni potrebna.

Za rezervacijo prenočišča pokličite +386 (0)4 828 0 120 ali nam pošljite mail na info@hotel-tripic.si.

Po želji vam priskrbimo tudi učitelja oziroma vodnika in ribiško opremo.

Za več informacij o ribolovu, vas vabimo da obiščete naslednje povezave:
Flyfishing-rocco.com
Slo Guide
Ribiška družina Bled
MG Flyfishing

NOVO: PRODAJA RIBOLOVNIH DOVOLILNIC ZA SULCA NA SAVI BOHINJKI (REVIR OD ZAVODA)

Ribolovna sezona Sulca je od 01.12. do 14.02!

CENE: lovi-spusti = 59 eur; lovi-ujemi = 99 eur

Dovoljene vabe in ribolovni način: muharjenje, vijačenje, vse umetne vabe. Najmanjša dolžina vabe je 10cm. Uporabljajo se izključno trnki enojčki.

Dovoljene vabe in ribolovni način: muharjenje, vijačenje, vse umetne vabe. Najmanjša dolžina vabe je 10cm. Uporabljajo se izključno trnki enojčki.